|
Eļļas maiņa V gen
|
|
| K2 | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 21:26:36 | Ziņojums # 1 |
|
Grupa: Dzēstās
| Domā pašam nomainīt eļlu V gen prelūdei. Eļļa ir un filtrs arī. Ir kāds manuālis, kas jāskrūvē, lai eļļu izlaistu šim autiņam? Praktiska pieredze noderētu un paldies jau iepriekš.
|
| |
|
|
| edy333 | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 21:36:22 | Ziņojums # 2 |
|
| nu moins... Vajag bedri, palienam apakšā, atskrūvējam kartera skrūvi... pa kuru uzreiz sāk gāzties eļļa, labāk jau iepriekš sagatavo kādu lielāku kannu, kurā veco eļlu liet... tad nāksies pacīnīties lai atskrūētu eļlas filtru, kurš mēdz piekalst... no tā arī drusku var eļļa patecēt ārā... svarīgi ir : *pietiekami pievilkt kartera skrūvi pa kuru eļla tiek tecinātā ārā *pirms skrūvē jauno eļlas filtru atpakaļ- saeļlo viņam to gumijas blīvīti-citādi tā skrūvēšanas procesā var savērpties kā rezultātā eļla var sākt tecēt garām... * eļļu nedrīkst pieliet pa daudz, jo tas var kaitēt eļļas savācējgredzeniem-vienkāršāk sakot piedegs un sāks dūmi velties pa izpūtēju *vēl svarīgāk nepielej par maz.. nez... tad jau kad skrūvēsies, tad visu pats sapratīsi ... lai veica.s..
|
| |
|
|
| haribo_lacic | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 21:45:32 | Ziņojums # 3 |
|
| jā un neapplaucē rokas ar eļļu,ja dzinējs būs silts nopieredzes atceries kā srūve būs vaļā tā eļļa ar baigo strūklu sākš līt,tāpēc lielāks trauks ir vislabāk
|
| |
|
|
| RUDICK | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 21:51:11 | Ziņojums # 4 |
|
| a jums sanāk bez tās ķēdes atslēgas atskrūvēt un pieskrūvēt filtru? tipa ar rokām tas ir iespējams?
|
| |
|
|
| edy333 | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 22:01:42 | Ziņojums # 5 |
|
| savai preludei es vienmēr ar rokām skrūvējis esmu ja nu galīgi nevar, tad izdur cauri kādu stieni un tad atgriež vaļā... man pieejamas ir kādas 4 veidu atslēgas tiem filtriem, bet neviena nav tik efektīva kaa gribeetos...
|
| |
|
|
| RUDICK | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 22:07:31 | Ziņojums # 6 |
|
| Quote (edy333) tad izdur cauri kādu stieni un tad atgriež vaļā shito metodi vari ielikt kaada hamburger eedaaju DIY saitaa.... buusi vinju dievs 
|
| |
|
|
|
|
| K2 | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 22:30:15 | Ziņojums # 8 |
|
| Thank you! Ļoti izsmeļoši Sestdien būs jāpadarbojas.
|
| |
|
|
| RUDICK | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 22:31:47 | Ziņojums # 9 |
|
| tikai neaizmirsti stieni izdurt cauri
|
| |
|
|
| edy333 | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 22:40:00 | Ziņojums # 10 |
|
| Quote (RUDICK) tikai neaizmirsti stieni izdurt cauri bet par to stieni, tu tiešām vari smieties vai raudāt vai arī dziedāt, vai arī nedarīt neko, bet ir tiešām man garažā 8mm pusmetrīgs stienis ar spicu galu, kuru ar vieglu āmura kustību var iedabūt filtrā iekšā, nekas smieklīgs tur nav, ja ar roku nevar piekļūt klāt un ja atslēga ar nelīdz, protams, preludei tas nav jaizmato, jo pie filtra diezgan brīvi var tikt... bet ir gadījumi kad gribas autiņam iespert.. esmu servisos pastrādājis, šo un to esmu apguvis
|
| |
|
|
| JXL | Datums: Ceturtdiena, 02.09.2010, 23:45:01 | Ziņojums # 11 |
|
| papildinashu...ja tev 2.2 motors,tad vajadzes 4,7L ellas un par filtru-uz ta ir rakstits cik daudz jaskruve,parasti ir ta-skruve ar roku lidz blive pieskaras blokam,no ta stavokla vel 1/2 lidz 3/4 apgriezieni un gatavs...a par atslegam,no pieredzes vilabak patik shitada http://www.renault4.co.uk/technical/oil-change-tools.jpg
|
| |
|
|
| RUDICK | Datums: Piektdiena, 03.09.2010, 07:39:26 | Ziņojums # 12 |
|
| Quote (edy333) Quote (RUDICK) tikai neaizmirsti stieni izdurt cauri bet par to stieni, tu tiešām vari smieties vai raudāt vai arī dziedāt, vai arī nedarīt neko, bet ir tiešām man garažā 8mm pusmetrīgs stienis ar spicu galu, kuru ar vieglu āmura kustību var iedabūt filtrā iekšā, nekas smieklīgs tur nav, ja ar roku nevar piekļūt klāt un ja atslēga ar nelīdz, protams, preludei tas nav jaizmato, jo pie filtra diezgan brīvi var tikt... bet ir gadījumi kad gribas autiņam iespert.. biggrin esmu servisos pastrādājis, šo un to esmu apguvis eu vecais es tak pieduros.... es visdriizaak pats taa dariishu ja taa burka nenaaks nost 
|
| |
|
|
| JXL | Datums: Piektdiena, 03.09.2010, 08:53:38 | Ziņojums # 13 |
|
| nu dzheki nezinu kas jums ar to foltru tur notiek...man nekad muzha nav bijushas problemas ar atskruveshanu vienmer loti labi atskruvejas
|
| |
|
|