Manderiins V Gen
|
|
Manderiins | Datums: Pirmdiena, 24.09.2012, 02:47:26 | Ziņojums # 1 |
Major general
Grupa: KLUBA BIEDRS
Ziņojumu skaits: 264
Statuss: Offline
| Hei hei!
Uznāca vēlme uzrakstīt par to, kā tiku pie savas Prelūdes.
18 gados noliku tiesības. Protams gribēju savu auto. Skatījos visādus. Sākot no 2. golfa līdz pat Audi TT. Sākumā kāds auto patika, bet ar laiku sāku saprast, ka tomēr tādu laikam negribu. Laiks gāja, bet īsto auto nebiju atradis.
Šajā ziemā, īsti nezinu, kā, bet kaut kādā veidā uzgāju Honda Prelude. Uzreiz iepatikās Prelude V. Vienu biju arī noskatījis - zaļā krāsā, ar gaišo salonu, 2.0 motoru. Braucot uz hokeja maču, pa ceļam izdomājām ar senci apskatīt noskatīto Prelūdi. Tā kā bija jau patumšs, visus sīkumus nevarēja redzēt. Pārdevējs iedeva izbraukt pa Mūkusalas apli. Biju iemīlējies tajā mašīnā. Motors bija pietiekami aktīvs, viss likās super! Tā kā bija jāsteidzas uz hokeju, sarunājām otru tikšanos, bet nu jau dienas vidū, lai var visu apskatīt. Es vēljoprojām biju sajūsmā!
Kad iekāpām atpakaļ savā mašīnā, sencis prasīja, vai man patīk! Teicu, ka ļoti! Un tad viņš sāka uzskaitīt redzētos defektus. Kopumā sapratu, ka ļoti skarbs variants un, ka to mašīnu noteikti negribu.
Ik pa laikam tika apskatīta vēl kāda Prelūde, lai gan mani visādi mēģināja atrunāt no tā, ka Prelūdes ir neekonomiskas. Labāk meklēt dīzeli ar 4 durvīm, jo kupejas esot neērtas utt. Es nepadevos. Biju sapratis, ka tā ir mašīna, kuru man VAJAG!
Vēl viens iespējamais variants bija, kā es viņu saucu - Dobeles Prelūde. Šķiet, ka 3 reizes vasarā biju aizbraucis skatīties to Prelude IV. Viņa bija sista un bez skates, bet nebija stipri sista un nebija nenormāli daudz jāiegulda nauda, lai es varētu braukt! Arī no tās es kaut kā tiku atrunāts. Sencis teica - labāk paņem dārgāku bet ar skati un tādu, kad var uzreiz braukt!
Tika noskatīta vēl viena Prelude IV. Šoreiz pārdevēja bija ļoti jauka un forša meitene. Teica, ka gribot lielāku auto, jo ir ģimenes pieaugums. Kad teicu, ka gribu izbraukt, protams piekrita, tikai neļāva braukt ātrāk par 50, lai pārbaudītu motoru, jo es tak varot viņai kādu sodu dabūt!
Arī šī nebija uzreiz braucama! Motors suloja, arkas bija ne-līdz-galam sataisītas un bija taisītas tik nesmuki, ka būtu viss jāpārtaisa. Nebija īstā!
Pa vidu maniem mašīnas meklējumiem man uzradās BMW e30 87. gada. Vectēvs atdeva! (Stilīgs vectēvs, vai ne? ) Tas jau nekas, ka es visu laiku biju teicis, ka man NEKAD 1. mašīna nebūs BMW! Diezgan ātri tiku vaļā no e30!
Tad...čekojot ik dienas ss.lv Preludes sadaļu ieraudzīju sludinājumu, ka tirgo Prelude V. Jābrauc uz Rīgu skatīties. Arī šo Prelūdi biju skatīties 3 reizes. Pārdevējs nepiekāpīgs. Turēja savu cenu un viss. Ne par ko! Tomēr Prelude...mm...izskatījās kopta!
Tā nu vairākas dienas domājot, beidzot nonācu pie secinājuma - Es braucu pakaļ SAVAI PRELUDEI! 31. Oktobris bija TĀ diena... Līdz Rīgai tiku ar autobusu, tālāk aizveda mīļā māsica!
Pati pirkšana arī izvērtās par tādu nelielu cirku, jo pārdevējs...nu labi...kāds bija, tāds bija...īsāk sakot, cilvēkam ir jāmaina attieksme, ja negrib, lai kāds salauž žokli!
Bet nu es beidzot biju ticis pie savas PRELŪDES! Yēēēēēē! Tā laikam ir viena no manām laimīgākajām dienām!
Es domāju, ka man ir ĻOTI paveicies ar manu Prelūdi.
Pirmais servisa apmeklējums bija tādēļ, lai nomainītu aizmugurējos bremžu diskus, kuri bija aprūsējuši un saliekušies!
Vecie:
Jaunie:
Tagad pa visam cita bremzēšana!
Protams arī pirmā ķibele...iebraucu bedrē, sasitu nedaudz disku un priekšējās riepas! kam negadās!
Tas nu laikam pagaidām viss!
Gribēju vēl teikt LIELU PALDIES Tumsa'i, par padomiem un apgaismošanu dažādos, ar Prelūdi saistītos jautājumos!
Es ļoti mīlu savu Prelūdi!
Dzer, Brauc, Pievienojies! :D
|
|
| |
Tumsa | Datums: Pirmdiena, 24.09.2012, 09:12:27 | Ziņojums # 2 |
In the project..
Grupa: Administrators
Ziņojumu skaits: 1240
| Tad kādus diskus beigās paķēri DELPHI jeb,...?
Koņča bildēs ... Smuku MēS tev auto nopirkām...
|
|
| |
edy333 | Datums: Pirmdiena, 24.09.2012, 09:33:09 | Ziņojums # 3 |
Lieutenant general
Ziņojumu skaits: 712
| jeee... prieks, ka kāds ir apmierināts, nevis ienaak forumā, nober veselu murgu kaudzi, un cer, ka viss pats no sevis caur intreneta paliidziibu atrisinaasies Lai veicas
|
|
| |
Manderiins | Datums: Pirmdiena, 24.09.2012, 14:43:04 | Ziņojums # 4 |
Major general
| Tumsa, 2 reizes servisā pasūtīja diskus itkā priekš Preludes, bet nevarēja uzlikt...tad skrūvju vietas nebija īstās, tad iekšējais diametrs neder.. ar trešo piegājienu tika pasūtīti Blueprint bremžu diski. Tos tad arī uzlika un viss ir ok! Pievienots (24.09.2012, 13:43:04) --------------------------------------------- edy333, Paldies!
|
|
| |
Delux | Datums: Pirmdiena, 24.09.2012, 19:23:50 | Ziņojums # 5 |
Major general
Ziņojumu skaits: 388
| Smuka un stāsts arī labs
Roka mazgā roku un abas kopā dupsi
|
|
| |
Dagmenzz | Datums: Otrdiena, 25.09.2012, 11:24:28 | Ziņojums # 6 |
Lieutenant
Grupa: Checked
Ziņojumu skaits: 65
| Man bija nenormālā vibrācija bremzējot, domāju, ka pr. diski - uzliku BREMBO diskus un TRW klučus, tomēr izrādijās, ka aizm. diski pi***** Aizm. jau vairs atļauties nevarēju - novirpoju tagad viss o.k:) Aizmugurējie nez. kāpēc dārgāki nekā pr...
98. 5gen. 2.0i
|
|
| |
Manderiins | Datums: Trešdiena, 26.09.2012, 14:41:45 | Ziņojums # 7 |
Major general
| Dagmenzz, Man aizmugurējie diski un kluči kopā izmaksāja 52Ls ar visu uzlikšanu. Man tieši likās, ka priekšā ir dārgāki! Pievienots (26.09.2012, 13:41:45) --------------------------------------------- Vakar biju ciemos pie māsicas u viņas puisis man sataisīja rādžiņu! Problēma bija tāda, ka nesaglabājās nekādi uzstādījumi, kad izņēma aizdedzes atslēgu. Katru reizi viss no jauna! Izrādās, ka vadi nebija pareizi savienoti!
|
|
| |
toni | Datums: Pirmdiena, 01.10.2012, 14:25:29 | Ziņojums # 8 |
Colonel
Ziņojumu skaits: 196
| Quote (Manderiins) Pirmais servisa apmeklējums bija tādēļ, lai nomainītu aizmugurējos bremžu diskus, kuri bija aprūsējuši un saliekušies!
Man jau liekas, ka pašam ap mašīnu ir foršāk pačubināties, jaunas lietas var iemācīties un nedaudz naudiņu par servisu var ietaupīt, bet nu katram savs...
|
|
| |
Manderiins | Datums: Pirmdiena, 01.10.2012, 16:04:52 | Ziņojums # 9 |
Major general
| toni, es nekad neko taadu neesmu dariijis, taadeel mana pacubinaasanaas vareetu sanaakt krietni daargaaka par servisa apmekleejumu!
|
|
| |
Bigal | Datums: Pirmdiena, 01.10.2012, 21:52:51 | Ziņojums # 10 |
Colonel general
Ziņojumu skaits: 935
| Manderiins, Man tas pats. Es baidos vēl vairāk sačakarēt Kkādus sīkumus vēl var, bet ko nezinu to neaiztieku Man ir talants visu salauzt
Ride or Die
|
|
| |
Manderiins | Datums: Svētdiena, 07.10.2012, 22:28:20 | Ziņojums # 11 |
Major general
| Bigal, tad mēs esam vienlīdz-talantīgi! Viss kas nonāk manās rokās "nejauši" salūzt! Nu labi, tik traki nav, bet ja neesmu pārliecināts, labāk neaiztieku! Man patīk ķimerēties gar mašīnu, bet tad kādam gudram cilvēkam jāstāv man klāt un jāsaka ko darīt, respektīvi, ar kādu kopā remontēt mašīnu man patīk! Pievienots (07.10.2012, 21:28:20) --------------------------------------------- Piektdien, 05.10. biju pie Devil_666 pēc ksenoniem! šodien bija brīvs brīdis un varēju likt iekšā! Biju domājis, ka būs kaut kas sarežģīts, bet tomēr viss bija vairāk kā vienkārši! kādas 3 stundas man pagāja, kamēr ieliku, bet tā, kā to darīju 1. reizi, domāju, ka sanāca ļoti labi!
Te tikai viena ielikta un pirmā pārbaude, vai strādā! Otrā lampā tuvās gaismas lampiņa bija atvienota.
Te jau abas ieliktas un izbraucu uz tuvējo nomali, kur nemaz nav apgaismots ceļš, lai redzu, cik spoži tad ir!
Man jau nereāli patīk!
Kamēr liku ksenonu, riepa bija nolaidusi gaisu līdz pēdējam! Kaut kā lēni aizbraucu līdz Statoilam. Laižu iekšā gaisu, bet riepa tik tukša, ka tik cik ielaižu, tik pa malu izlaižas ārā! Izdomāju pacelt uz domkrata (nezinu, kā tas vārds pareizi rakstās!) un tad, kad bija pacelta augšā, smuki piepumpējās un varu atkal braukāties!
Blakus mašīnā mani vēroja kāda meitene. Kad redzēja, ka man nekādi neizdodas piepumpēt riepu, ķiķināja mašīnā! Tad, kad es beidzot biju uzpumpējis riepu un braucu prom, redzēju apjukumu viņas acīs! Viņa jau līdz tam nebūtu aizdomājusies! Būtu zvans mīļotajam puisim ar tekstu: "Mīļais....riepiņa čuššš!" :D
|
|
| |
Bigal | Datums: Svētdiena, 07.10.2012, 23:09:28 | Ziņojums # 12 |
Colonel general
Ziņojumu skaits: 935
| Kaadas kraasas ksenons tas ir? Cik "k"?
Ride or Die
|
|
| |
Manderiins | Datums: Svētdiena, 07.10.2012, 23:17:32 | Ziņojums # 13 |
Major general
| Bigal, 6000k. bildē varbūt dīvaini izskatās, bet viņš ir tāds minimāli zilgans. uz ceļa balta gaisma!
|
|
| |
snobs | Datums: Pirmdiena, 08.10.2012, 00:41:18 | Ziņojums # 14 |
Colonel
Ziņojumu skaits: 171
| varēsi braukāt un žilbināt visus tagad ksenons manuprāt vislabāk pilda savu funkciju lēcās, gan tev labi, gan pārējos nežilbini
|
|
| |
Manderiins | Datums: Pirmdiena, 08.10.2012, 01:20:22 | Ziņojums # 15 |
Major general
| Prelude, man liekas, ir pietiekami zema, lai mazinātu žilbināšanas radīto kaitējumu pretimbraucošajiem. Rīt noteikti izmēģināšu braucot pretī savai prelūdei citā auto!
|
|
| |